(©MN Press)
(©MN Press)

Caković na tribinama završio meč, njegove izabranice u zagrljaju! Jedinstvo izborilo majstoricu

Vreme čitanja: 4min | ned. 09.04.23. | 20:06

Odbojkašice Crvene zvezde pale u drugom meču polufinala na svom terenu posle pet setova

Fantastičnu odbojkašku predstavu publika je gledala danas na Banjici! Kvalitetni potezi, drama, neizvesnost, žuti i crveni kartoni - svega je bilo u beogradskoj dvorani, a kao pobednik teren je napustila ekipa Jedinstva i to bez trenera na klupi. Caković je u finišu petog seta morao na tribine zbog crvenog kartona, a njegove izabranice ga nisu izneverile. Slavile su protiv Crvene zvezde - 3:2 (25:17, 21:25, 18:25, 25:16, 16:14) i tako zakazale majstoricu u polufinalnoj seriji, koja će se igrati u utorak od 18.15.

Crveno-bele su vodile 2:1 u setovima, ali su Pazovčanke pokazale neverovatnu snagu u četvrtom i petom činu i režirale veliki preokret. Nisu dale da se sezona tek tako završi, pa će imati barem još jedan meč. A u majstorici će sve biti moguće...

Izabrane vesti

Tamara Miljević je u pobedničkom sastavu bila najefikasnija sa 22 poena, Branka Tica je zabeležila 17, Isidora Kockarević 16, a Minja Osmajić 13 (osam iz bloka). Kod poraženih se posebno istakla Ana Kleger sa 29 poena, ali njeno izdanje večeras nije bilo dovoljno za trijumf.

Aktuelne šampionke su u boljem ritmu započele meč na domaćem terenu, stekle su tri poena prednosti - 5:2 i tako naterale protivnice da zaigraju još angažovanije i bolje. Jedinstvo je na pravi način uzvratilo kada je na servis došla kapiten Isidora Kockarević. Ređala je veoma dobre početke udarce, napravila velike probleme Zvezdi na prijemu i donela preokret. Od zaostatka 5:7 - Pazovčanke su stigle do vođstva 10:7. Od tog trenutka više nisu puštale nogu sa gasa - igrale su odličnu odbranu, donosile pametne odluke u napadu i strpljivo gradile još veću prednost. Domaće je uspela da trgne malo energična Božica Marković, ali nije to bilo dovoljno da se ugrozi protivnik. Branka Tica je odlučujućim momentima preuzela odgovornost i donela gošćama prvi set - 25:17.

Zvezda je znala da mora da zaigra mnogo bolje, jer bi joj u suprotnom pretio maksimalni poraz od raspoložene Cakovićeve čete. Uzele su stvari u svoje ruke Jelena Stojić i Ana Kleger. Postale su mnogo opasnije u napadu nego u prvom setu, a borbu su vodile sa Tamarom Miljević koja se najviše istakla u gostujućoj ekipi. Nisu crveno-bele dozvolile da dođe do bilo kakve drame, završile su posao na vreme, izborile izjednačenje i poljuljale samopouzdanje rivalki (25:21).

Ana Kleger u napadu (MN Press)Ana Kleger u napadu (MN Press)

I u trećem setu publika je gledala bolju igru domaćih. Čuli su se sve jači aplauzi, crveno-bele su držale vođstvo, a nezadovoljstvo Cakovića na klupi je bilo sve uočljivije. Posle sjajnog napada po paraleli Ane Živojinović na semaforu je sijalo - 14:11 za aktuelne šampionke. Kleger je iz minuta u minut pokazivala zašto je u zimskom prelaznom roku kao pojačanje s kojim bi i odbrana titule trebalo da postane sasvim realan cilj. Uvukla su nesigurnost kod igračica iz Pazove, razlika je rasla i postajala sve nedostižnija. Na servis kapitena Zvezda je stigla do - 22:12. Caković je bio besan zbog jedne sudijske odluke, jer je smatrao da je napad Tamare Miljević bio u terenu, a ne u autu kako je pokazao arbitar. Njegove reakcije su malo trgle Pazovčanke, pokazale su znake života, ali ništa posebno nisu mogle da promene, sem što su sprečile da razlika bude dvocifrena - 25:18.

Buđenje u završnici prethodnog seta uticalo je na početak narednog. Isidora Kockarević i drugarice izašle su na teren odlučne da produže meč. Posebno su se popravile kad je igra u bloku u pitanju. Ređale su poene na mreži Kockarevićeva, Osmajićeva, Dragovićeva... Odlično su čitale napade Zvezde i tako došle do vođstva - 11:7. Taman kad se činilo da su uhvatile pravi zalet, Zvezda ih je presekla, vezala nekoliko uspešnih napada i izborila izjednačenje. To je bilo to od domaćih u ovom periodu, jer je u nastavku viđena potpuna dominacija Cakovićeve čete. Radile su šta su htele Pazovčanke, dizale svoje navijače na noge i furiozno koračale ka taj-brejku. Prilično ubedljivo su slavile - 25:16, pa je pitanje pobednika bilo potpuno otvoreno.

Velika borba vodila se u petom setu... Atmosfera u hali je bila sve lepša, a slika na terenu sve zanimljivija. Na semaforu je najčešće bio izjednačen rezultat. Do meč lopte je prvo stigla Zvezda i to posle poena koji je ponovo razbesneo Cakovića. Pobunio se, sudija je digao žuti i crveni karton, što je značilo isključenje. Otišao je na tribine, a svoje devojke motivisao da budu još bolje. Jedinstvo je ponovo zasijalo u finišu i stiglo do velike pobede.

POLUFINALE PLEJ-OFA SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠICE

Prvi mečevi - četvrtak

Jedinstvo - Crvena zvezda 1:3 (22:25, 25:23, 32:34, 15:25)

Železničar - Ub 2:3 (18:25, 31:29, 22:25, 30:28, 9:15)

Drugi mečevi - nedelja

Crvena zvezda - Jedinstvo 2:3 (25:17, 21:25, 18:25, 25:16, 16:14)

Ub - Železničar 3:1 (25:16, 20:25, 25:19, 25:17)

***četvrtfinalna i polufinalna serija se igra na dva pobede, dok će u finalu do titule doći ekipa koja prva ostvari tri trijumfa


tagovi

ŽOK Crvena zvezdaSuperliga Srbije u odbojciŽOK Jedinstvo Stara Pazova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara